Hur du låser upp ett nummer på iPhone, iPad eller iPod

Får du inte samtal som du tycker du borde vara? Oavsiktligt blockerade någon och nu undrar du hur du låser upp någon på din iPhone? Eller kanske var blocket avsiktligt, men nu har sakerna lugnat och du är redo att ta emot samtal igen. Oavsett anledning, du vill avmarkera ett nummer på iPhone idag.

Den goda nyheten är att det är väldigt enkelt att låsa upp någon (ett nummer, e-post osv.) På din iPhone!

När du avmarkerar en kontakt, telefonnummer eller e-post från att nå din iPhone, iPad eller iPod touch återgår alla telefonsamtal, FaceTime och meddelanden till det normala.

Kolla in den här artikeln för personer som tittar på hur man blockerar nummer.

Så låt oss komma till det!

Avblockera ett telefonnummer (eller e-postadress) på din iPhone

  1. Öppna Inställningar> Telefonapp
    1. Du kan också öppna Inställningar> Meddelanden eller Inställningar> FaceTime
  2. Tryck på Blockerade kontakter eller för äldre iOS, Ringblockering och identifiering för att öppna din blockerade kontaktlista

  3. Välj Redigera i det övre högra hörnet och tryck på minustecknet bredvid numret eller e-postmeddelandet du vill avmarkera

    1. Eller välj en post och svep åt vänster på det specifika numret / e-postmeddelandet
  4. Klicka på Avblockera

  5. Upprepa för varje kontakt, nummer eller e-post du vill spärra
  6. Tryck på Klart uppe till höger för att spara dessa ändringar

Det är allt!

Du kan också avblockera personer genom att hitta deras nummer eller e-post i dina listor med senaste samtal och textmeddelanden

  • Välj informationsknappen “i”

  • Tryck på deras namn
  • Välj Ta bort blockering av den här samtalaren

Kontrollera om du tystar okända anropare

Om du inte tar emot samtal från tjänsteleverantörer och andra företag kan du kanske bara tystna dem.

Från och med iOS13 har Apple lagt till en funktion för att automatiskt tystna uppringare från ett nummer som inte känns igen eller känt.

Funktionen är utformad för att tystna skräppost och robocalls och skicka dessa samtal direkt till röstbrevlåda. Men det verkar som att den här funktionen ibland blockerar samtal vi verkligen behöver, som de från vårt tandläkekontor, läkare och andra tjänsteleverantörer.

Hur man stänger av automatisk tystnad för samtal

  • Gå till Inställningar> Telefon
  • Rulla nedåt och växla från Tystnad okända anropare

Ser du inget blockerat nummer eller kontakter?

Om du inte hittar något under Call Blocking & Identification eller Blocked in Meddelanden och FaceTime, kan du kanske blockera på operatörsnivå.

De flesta mobiltelefonföretag erbjuder ett sätt att blockera inkommande telefonnummer.

Vanligtvis är denna tjänst en extra månadsavgift så kontrollera din senaste faktura för att verifiera att du har denna blockeringstjänst som tillägg.

I så fall kan du kontakta ditt mobiltelefonföretag eller besöka din supportkortsida för onlineinstruktioner för instruktioner om hur du avblockerar nummer via deras system. Det är olika för varje mobilföretag så det är bäst att ta reda på det från källan.

För närvarande erbjuder Verizon i USA en gratis Block Calls & Messages-tjänst som inte visas på din räkning. Den blockerar tillfälligt upp till 5 kontakter, inklusive samtal och texter under 90 dagar. Efter 90 dagar går blocken ut.

Vad är skillnaden mellan transportörsblockering och iPhone-blockering?

Att blockera ett nummer från din iPhone eller iPad avvisar mottagande av samtal eller textmeddelanden på den enheten.

När du blockerar en kontakt med din operatör hindrar den kontakten (telefonnummer, e-post osv.) Att nå dig på kontonivå. När ett nummer etc. har blockerats på ditt slut via en transportör, bör du inte få någon typ av anmälan om kontakt.

Lämnar blockerade samtalare fortfarande meddelanden?

Eftersom din iPhone bara avvisar inkommande blockerade samtal dirigeras den direkt till din röstbrevlåda.

När du blockerar kontakter med din iPhone (med iOS) kan samtalsuppringare fortfarande lämna röstmeddelanden - de går bara över till vmail utan att ringa.

När du blockerar telefonnummer via din operatör tillåts de blockerade samtalen helt. Så de som ringer kan inte lämna röstmeddelanden eller komma igenom dig alls!

Vad händer när jag blockerar ett nummer på min iPhone?

När du blockerar ett telefonnummer eller en kontakt kan de fortfarande lämna en röstbrevlåda, men du får inga aviseringar. Meddelanden från blockerade kontakter ska inte levereras.

Undrar du om blockerade kontakter vet att du blockerade dem?

När du blockerar en kontakt via din iPhone (inte din operatör) får inte kontakten ett meddelande om att samtalet eller meddelandet har blockerats.

Så nej, blockerade människor vet inte att du blockerade dem - åtminstone i början. När en blockerad person ringer flera gånger och märker att de alltid går direkt till röstbrevlådan räknar de med det.

Om du blockerar ett nummer via din operatör får blockerade kontakter ett meddelande eller inspelning och meddelar dem att du inte accepterar deras samtal och har lagt en begränsning på dem som kontoägaren.